Hoe richt je een overkapping speels en vrolijk in? 6 tips

Hoe richt je een overkapping speels en vrolijk in? 6 tips

20 januari 2021 Uit Door Lizzy

Het leven is al serieus genoeg, dus waarom zou jij je veranda niet speels inrichten zodat je er meteen vrolijk van wordt? Waar anderen misschien koppijn krijgen van zo’n blij interieur word jij er wellicht ontspannen en creatief van en dat is het belangrijkste. Daarom zetten we een vijftal tips op een rijtje om er een lekkere vrolijke boel van te maken.

1. Ga eerst op innerlijke reis

Voordat je aan de slag gaat met jouw vrolijke terrasoverkapping, kun je eerst je gedachten naar binnen richten. Waar word jij allemaal blij van? Wat is jouw lievelingskleur, wat vind je fijne materialen, waar word je blij van als je ernaar kijkt? Als je dit op een rijtje hebt gezet, dan kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste spullen. Wat vooral belangrijk is bij deze stap: maak je niet druk wat anderen er van zouden vinden. Daar gaat het niet om, het gaat om jouw plezier.

2. Kleuren

Bij je vrolijke overkapping hoort natuurlijk jouw lievelingskleur. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken op de muur, want standaard wit of beige tinten dat straalt niet echt veel vrolijkheid uit. Wat dacht je van een donkerblauwe muur met eventueel een roze vlak ertussen, okergeel of een gestreepte muur? Je moet wel een beetje lef hebben natuurlijk, maar dat betaalt zich later wel uit. Het is immers jouw favoriete kleur.

3. Raamdecoratie

Om jouw overkapping wat speelser te maken kun je iets leuks met de ramen doen. Vaak is daar weinig op te zien, maar wat nou als je het als een soort canvas ziet? Hier kun je jouw creativiteit op loslaten met bijvoorbeeld een krijtstift en eventueel sjablonen. Je hebt zogenoemde ‘wet wipe’ stiften, die je met een natte doek wegveegt en ‘waterproof’ krijtstiften. Deze zijn ook te verwijderen, maar dan wel met een sopje en schuurspons.

4. Versiersels

Om je terrasoverkapping op te fleuren kun je denken om de boel te versieren. Bijvoorbeeld met ballonnen, slingers -al dan niet zelf gemaakt- of een fraaie muursticker.  Zo’n dergelijke sticker is ook geschikt om een mooie quote of spreuk aan te brengen. Extra leuk maak je het door je ruimte te versieren met seizoensgebonden decoraties. Ga bijvoorbeeld de tuin of de natuur in en pluk mooie bloemen die je een leuk plekje geeft in jouw ontspanningsplek.

5. Materialen

Stel je bij het selecteren van meubels en accessoires af: wat vind jij mooie en fijne materialen? Voor de een is dit hout, voor de ander kunststof en voor een derde is dat leer. Misschien hou je wel van een hoogpolig vloerkleed omdat dit zo lekker zacht aanvoelt.

6. Planten en bloemen

Door de natuur onder je serre te brengen wordt de ruimte een stukje levendiger. Je vrolijkt je overkapping gemakkelijk op door er gekleurde bloemen of planten neer te zetten. Bromelia’s worden bijvoorbeeld vanwege hun prachtige kleuren alom gewaardeerd, of ga voor knalroze met de Cordyline Fruticosa!

overkapping