Veilig mondkapjes bestellen met deze tips

Veilig mondkapjes bestellen met deze tips

15 september 2020 Uit Door Lizzy

Als je online mondkapjes bestellen wilt, dan heb je een bijzonder grote keuze. Door het coronavirus is de verkoop van mondkapjes logischerwijs erg aangetrokken. Er zijn mensen die extra geld proberen te verdienen door modieuze mondkapjes zelf te maken en er zijn grote producenten van mondkapjes die hun assortiment hebben aangevuld. In Nederland moet je in het openbaar vervoer een niet-medisch mondkapje op. Het is dus goed mogelijk dat jij mondkapjes wilt bestellen om met de bus of de trein te kunnen reizen. Met de onderstaande tips bestel je dan de juiste.

Geen medische mondkapjes bestellen

Allereerst is het erg belangrijk dat je je realiseert dat er een grote vraag is naar mondkapjes op dit moment. De voorraad die bestemd is voor het medisch personeel die zonder mondkapjes niet kunnen werken moet beschermd worden. Daarom is het altijd beter om een niet-medisch mondkapje te kopen en de medische kapjes beschikbaar te laten voor mensen die echt niet zonder kunnen. In het openbaar vervoer bieden niet-medische mondkapjes voldoende bescherming. Ze houden het virus van de drager tegen dus als iedereen een kapje op heeft, is iedereen veilig.

Pas op voor slechte kwaliteit

Sinds de komst van corona is de verkoop van mondkapjes sterk toegenomen. Ze worden wereldwijd verkocht, ook door mensen die zelf met een naald en draad in de weer gaan. De Nederlandse overheid wijst ook op het grote verschil in kwaliteit van mondkapjes die je online koopt. Ga je mondkapjes bestellen, probeer dan enig bewijs te vinden van kwaliteit. Kijk naar de recensies van voorgaande klanten, naar het aantal sterren dat de verkoper heeft gekregen en naar de productomschrijving. Let op het materiaal waarvan de mondkapjes die je bestellen wilt zijn gemaakt, naar de afmetingen en andere specificaties die je kunnen vertellen hoe goed ze zijn. Bj twijfel zijn er voldoende andere verkopers die je wel zekerheid kunnen bieden.

Een Nederlandse verkoper kent onze regels

In Nederland zijn bepaalde regels van kracht over de mondkapjes die zijn toegestaan in het openbaar vervoer. Ook al zijn deze niet erg streng – je mag ook zelf een mondkapje maken – ze zijn wel specifiek voor Nederland. Als je voor een Nederlands verkooppunt kiest, dan weet je dat deze op de hoogte zijn van de situatie bij ons en zal het assortiment daar ook op zijn toegepast. Ga je online mondkapjes bestellen bij een Nederlands verkooppunt, dan staat er ook altijd duidelijk bij vermeld dat het kapjes betreffen die in het openbaar vervoer gedragen mogen worden. Alle grote Nederlandse drogisterijen hebben ze aan hun online assortiment toegevoegd.

Koop stoffen mondkapjes

Als je van plan bent om regelmatig met het openbaar vervoer te reizen, dan is het milieuvriendelijker en goedkoper om stoffen mondkapjes te bestellen. Deze was je en gebruik je daarna opnieuw. Het alternatief, het wegwerp mondkapje, moet na elk gebruik worden weggegooid. Je kunt stoffen mondkapjes bestellen in allerlei kleuren, uitvoeringen en met verscheidene opdrukken. Er is dus vast een mondkapje dat past bij je smaak en stijl. Met de bovenstaande tips in je broekzak kun je die dan veilig bestellen.