Verhoog je concentratiekracht – drie grote stappen in het verbeteren van je zakelijke potentieel

Verhoog je concentratiekracht – drie grote stappen in het verbeteren van je zakelijke potentieel

5 september 2019 Uit Door Laura

Beter geheugen en focus

Als je je eigen marketing netwerk vanuit huis runt, weet je hoe moeilijk het kan zijn om je steeds te blijven concentreren op de taken die voor je liggen. Met constante onderbrekingen , stress, geluid en andere afleidingen kan het soms onmogelijk lijken om door te gaan met het werk en iets gedaan te krijgen. Blijf lezen dan geef ik je een aantal tips over hoe je je concentratiekracht kunt vergroten en hoe je je geheugen kunt verbeteren.

 

Netwerken

Voor elk bedrijf, ongeacht hoe groot of klein, is netwerken een cruciaal element hoeveel succes een bedrijf uiteindelijk zal hebben. Acquisitie is een constante en steeds terugkerende taak die toewijding en communicatieve vaardigheden vraagt waarvan veel mensen hard moeten werken om die te ontwikkelen.

Maar wat gebeurd er als je een paar potentiele klanten hebt ontmoet, teruggaat om nog een keer met ze te spreken en je hun namen of doelen of iets anders belangrijks vergeet? De kans is dan aanwezig dat je die klant kwijtraakt. Gebruik deze drie beproefde technieken om je te helpen met het verbeteren van je geheugen en het vergroten van je concentratiekracht.

 

Drie beproefde technieken

Meditatie –meditatie is niet alleen een extreem waardevol voor het verbeteren van je concentratie en geheugen maar is ook een mooie stressverminderaar. Simpelweg oefenen op het concentreren op je ademhaling kan al een krachtige meditatie zijn. Zit rustig, met rechte rug en adem in, diep, langzaam en doelbewust. Richt je op je ademhaling. Deze simpele techniek kan je terug het moment in brengen en je spanningen kalmeren.

 

Hersengolven technologie –studies hebben recentelijk uitgewezen dat door een bepaalde geluidsfrequentie te gebruiken, de twee zijden van het brein zich naar elkaar toe kunnen openen, waardoor er nieuwe paden naar het bewustzijn worden geopend. Er zijn goedkope (en soms gratis) mp3 bestanden en Cd’s beschikbaar. Sommige bevatten subliminale boodschappen die je helpen met praktisch alles, of het nu gaat om rijkdom, gezondheid, gewichtsverlies of creativiteit.

 

Hersenspelletjeshet lijkt misschien niet zo maar bepaalde spelletjes kun je echt helpen in het verbeteren van je geheugen en concentratie. Schaken, dammen, word puzzels en sudoku staan er allemaal om bekend te helpen bij het vergroten van je hersenkracht. Het is niet allen handig bij je persoonlijke ontwikkeling… het is daarnaast ook nog eens een sociale activiteit waar je je hele familie bij kunt betrekken.

 

Oefening baart kunst

Zoals met alle goede dingen in het leven, heeft ook het vergroten van je concentratiekracht en geheugen tijd nodig om zich te ontwikkelen. Kies een techniek waarvan jij denkt dat je daar een paar maanden volledig op kunt werpen. Voordat je er erg in hebt zul je fantastische resultaten zien.