Wat is een energetisch therapeut?

Wat is een energetisch therapeut?

24 november 2019 Uit Door Lizzy

Een energetisch therapeut is een therapeut die werkt met spirituele vormen zoals energieblokkades genezen, healing, chakra’s in balans brengen, aura zuivering, Bachbloesems gebruiken, aromatherapie enz. Het doel van een energetisch therapeut is het opruimen van blokkades in het lichaam, yin en yang weer in evenwicht brengen en het lichaam en de geest weer op één lijn zetten. Door het gebruik van spirituele middelen probeert deze therapeut het zelfgenezend vermogen van de mens te activeren zodat het zelfvertrouwen opnieuw wordt opgebouwd zodat de levensenergie weer zonder blokkades doorheen ons lichaam vloeit.

Hoe gaat een energetisch therapeut te werk?

De energetisch therapeut gebruikt energie van buitenaf zoals kosmische energie of goddelijke energie om het lichaam weer in balans te brengen. Met deze energie ruimt hij de blokkades in het lichaam op om zo de levensenergie weer ruimte te geven doorheen het lichaam te vloeien. De mens bestaat uit zowel lichamelijke en geestelijke energieën. Als er geestelijk iets geblokkeerd zit kan dat lichamelijke pijn of ongemakken teweeg brengen. Dit omdat we mentaal, psychisch, fysisch en emotioneel verbonden zijn in ons lichaam.

Voorbeeld van een energetische therapie:

Healing:

Healing helpt om emotionele blokkades los te laten zodat lichamelijke pijnen of ongemakken verdwijnen. Via de handen van de therapeut wordt energie overgedragen zodat er een verbinding ontstaat met jouw energie om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren en jouw levensenergie kracht te geven om doorheen de blokkades te komen en deze op te ruimen.

Aura en chakra healing:

Eén van de belangrijkste healing therapieën zijn de aura- en chakrahealing. De chakra’s worden in balans gebracht, alsook de aura wordt schoongemaakt door middel van een energetische behandeling. Deze behandeling zorgt voor genezing, meer zelfvertrouwen en loslaten van emotionele blokkades.